We stand for excellent storytelling, filmmaking with a vision

/ over Levitate

Levitate Film is in 2018 opgericht door Alain de Levita, Paula van der Oest en Mark van Eeuwen als onafhankelijk productiehuis voor film- en televisiefictie. Binnen het bedrijf werken de meest ervaren en prijswinnende makers samen aan het ontwikkelen van kwalitatief, hoogstaand film- en televisiedrama en spraakmakende content voor zowel de lokale als internationale markt.

Levitate Film brengt relevante thema’s op een toegankelijke, gewaagde en originele manier tot leven en ontwikkelt dit tot content die voor een breed publiek en voor ieder platform geschikt is; van bioscoop tot televisiescherm, van streamingdienst tot online.

Our team is what
makes us unique

Alain de Levita

CEO/ Producent

Tweevoudig EMMY winnaar Alain de Levita is één van de meest succesvolle producenten van Nederland. Hij heeft meer dan duizend uur tv-drama op zijn naam staan en tientallen speelfilms geproduceerd. Alain was 12 jaar freelancer, 7 jaar drama producent bij John de Mol producties en richtte in 2001 NL film op dat hij als producent en CEO uitbouwde tot het grootste

televisie- en filmfictie-bedrijf van Nederland. Alain is onder meer verantwoordelijk voor de hit-series Penoza, De Zaak Menten, In therapie, Spangas en speelfilms zoals, Tonio, Weg van jou, Knielen op een bed violen, De Storm en vijfvoudig Gouden Kalveren winnaar, Bankier van het verzet. In januari 2018 richtte hij het nieuwe productiehuis Levitate film op, waar hij als CEO en producent werkt aan spraakmakende films en series zoals onder meer het grootste oorlogsdrama van de afgelopen 10 jaar, de speelfilm De slag om de Schelde.

Paula van der Oest

Creative director/Producent

Paula van der Oest is een veelgeprezen Nederlandse schrijver en filmregisseur. Zij verwierf internationale bekendheid toen ze in 2003 met Zus & Zo werd genomineerd voor een Academy Award voor beste buitenlandse film. Enkele van haar meer recente projecten waar zij als regisseur aan meewerkte, zijn de speelfilms Lucia de B. (2014) en Tonio (2016). Beiden werden bekroond tot Nederlandse inzending voor de Oscars. Andere succesvolle films van Paula zijn de geprezen thriller Moonlight en het Engelstalige Black Butterflies (met Carice van Houten en Rutger Hauer. Deze film ontving meerdere onderscheidingen in zowel Nederland als de VS. Met The Domino-effect won ze een gouden kalf voor beste regie. Sinds 2018 is ze naast schrijver en regisseur ook producent en richtte zij haar eigen productiemaatschappij op: Levitate Film. Paula is als Creative Director en Producent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van series en films. Zo produceerde zij de mini-serie Kerstgezel.nl en schreef zij het scenario voor de speelfilm De Slag om de Schelde.

Mark van Eeuwen

Executive producer / producent

Nadat Mark zijn studie economie afrondde, volgde hij een opleiding tot acteur aan de prestigieuze toneelschool de London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Als acteur had hij succes in zowel nationale als internationale producties. In 2013 begon Mark zijn carrière als producent met de ontwikkeling en financiering van de internationale film Kidnapping Mr. Heineken, met Sir Anthony Hopkins. Andere producties waarbij Mark betrokken was bij de financiering en totstandkoming zijn: Boychoir met Dustin Hoffman en Blunt Force Trauma met Mickey Rourke. In 2018 richtte Mark samen met Alain de Levita en Paula van der Oest het productiehuis Levitate Film op. Mark houdt zich in zijn functie als executive producer voornamelijk bezig met de financiering van televisie- en filmprojecten, variërend van complexe financieringsstructuren tot aan eenvoudigere oplossingen. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor de financiering van De Slag om de Schelde (14 miljoen euro budget). In 2020 werd Mark  geselecteerd voor het Inside Pictures programma.

Matthijs van Heijningen

Creative producer

Van Heijningen’s carrière als reclame- en filmmaker omvat meer dan twee decennia. Voornamelijk actief op de buitenlandse markt voor het Amerikaanse bedrijf MJZ in Los Angeles. In die 20 jaar volgden alle belangrijke reclameprijzen en glorie voor commercials van onder meer Delta Lloyd, Centraal Beheer, Heineken, Canal Plus, Pepsi, Adidas, Nike, Volkswagen, PlayStation en Peugeot. In 2007 verhuisde hij naar LA en maakte daar zijn eerste Hollywood-film voor Universal, The Thing. In 2017 werd zijn commercial voor het automerk Kia verkozen tot beste reclame tijdens de Amerikaanse Superbowl. In zijn functie als Creative Producer werkt Van Heijningen nauw samen met Alain de Levita, oprichter, CEO, Creative Producer bij Levitate Film, scenarist, regisseur en Creative Director Paula van der Oest en Executive Producer Mark van Eeuwen.

Hanneke Bosman

Head of productions

Hanneke heeft Kunsten Cultuur en Media met de richtingen Film en Beleid gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie is ze naar Amsterdam verhuisd en heeft ze vrijwilligerswerk gedaan bij verschillende filmfestivals zoals het IDFA.

In 2009 is ze begonnen bij filmproductie maatschappij BosBros. Hier heeft ze 10 jaar gewerkt en was ze verantwoordelijk voor de subsidie aanvragen, contracten, financieringsplannen en planningen. Met name de laatste jaren heeft Hanneke zich gespecialiseerd in internationaal co-produceren. Ze heeft verschillende Internationale filmfestivals en markten zoals Cannes en Berlinale bezocht, om daar projecten te pitchen. Daarnaast heeft ze in 2014 de cursus Training European co-production; legal and financial aspects gevolgd en daaropvolgend, in 2018, de cursus European TV Drama (The Erich Pommer Institut ism MediaXchange) in Berlijn, over het internationaal financieren van series.

Hanneke is in 2019 voor zichzelf begonnen als consultant om filmproducenten te helpen bij het financieren van projecten. Ze heeft in september 2019 een masterclass tijdens Cinesud gegeven over het internationaal coproduceren van films in Europa. In mei 2019 is ze op freelance basis bij Levitate Film begonnen om te helpen bij de financiering van De Slag om de Schelde. Dit beviel zo goed dat ze in juni 2020 de functie Head of Productions bij Levitate heeft aangenomen.

Marco Verbeek

Financial Controller

Na het voortgezet onderwijs, waar Marco Tweetalig VWO studeerde, is hij begonnen aan de studie HBO Bedrijfseconomie op Fontys Hogescholen in Eindhoven. Tijdens deze studie heeft hij ervaring opgedaan op de afdeling Finance op het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten te Veghel. Daarna is Marco begonnen aan de HBO studie International Media and Entertainment Management aan Breda University of Applied Sciences, waar hij de korte film Rat Trap produceerde. Deze studie heeft Marco in 2020 met succes afgerond en hij ontving daarvoor de Bachelor of Arts. Inmiddels is Marco al sinds 2019 werkzaam bij Levitate Film als Financial Administrator, waar hij mee heeft gewerkt aan De Slag om de Schelde, The Bay of Silence, Colosseum, Kerstgezel.nl en Love in a Bottle. Vanaf najaar 2021 is Marco werkzaam als Financial Controller voor Levitate Film.

Lisa Smit

Junior Developer

Lisa Smit is al sinds haar 10e werkzaam als actrice in de film – en televisiewereld. Ze brak op jeugdige leeftijd door met een hoofdrol in de psychologische thriller TBS (2008), is op Netflix te zien in de eerste Nederlandse Netflix-serie Ares (2020) en ontving een Gouden Kalf-nominatie voor haar rol in de speelfilm Baantjer: Het Begin (2019). Naast haar werkzaamheden studeerde Lisa Literatuurwetenschap en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en tegenwoordig schrijft en regisseert ze zelf ook. Bij Levitate ondersteund ze Paula van der Oest als Junior Developer bij het ontwikkelen en schrijven van nieuwe projecten.

 

Our partners