Levitate Film trekt reclamemaker en filmregisseur Matthijs van Heijningen aan als partner en creative producer

21 dec 2021

Levitate Film haalt reclamemaker en filmregisseur Matthijs van Heijningen binnen als partner en Creative Producer. Vanaf 1 januari 2022 wordt Van Heijningen bij de productiemaatschappij medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe dramaseries en films. Het productiehuis van Alain de Levita, Paula van der Oest en Mark van Eeuwen werkte afgelopen jaren al samen met Van Heijningen voor het oorlogsepos en de vijfvoudig bekroonde speelfilm ‘De Slag om de Schelde’. De film trok afgelopen Corona-jaar meer dan 500.000 bezoekers in de bioscoop en is op Netflix wereldwijd inmiddels al meer dan 60.940.000 uur bekeken. 

 

In zijn nieuwe functie als Creative Producer werkt Van Heijningen nauw samen met Alain de Levita, oprichter, CEO en Creative Producer bij Levitate Film, scenarist, regisseur en Creative Director Paula van der Oest en Executive Producer Mark van Eeuwen. Alle vier vormen vanaf januari het management team en voeren de dagelijkse leiding over het productiebedrijf.

 

Alain de Levita, CEO van Levitate Film: “Matthijs is één van de beste en meest gelauwerde commerciële regisseurs ter wereld en heeft een uitmuntende reputatie als het gaat om regie, het ontwikkelen van sterke karakters en het regisseren van grote, uitdagende reclame- en filmproducties. Zijn chemie en passie voor het vak zorgen ervoor dat hij een sterke aanvulling is op ons team en een geweldige schakel tussen ons in-house scenario, regie- en productieteam.”

 

Matthijs van Heijningen: “Mijn nieuwe rol markeert een terugkeer naar film, een genre waarmee ik van jongs af aan mee ben opgegroeid. Ik werkte voor het oorlogsepos de Slag om de Schelde al nauw samen met Levitate Film. Het werd tijd voor een volgende stap in de samenwerking. Ik kijk er naar uit om me in te zetten voor de groei van Levitate Film en de ontwikkeling van producties voor de Nederlandse én internationale markt.”

 

Reclameprijzen en glorie

Van Heijningen’s carrière als reclame- en filmmaker omvat meer dan twee decennia. Voornamelijk actief op de buitenlandse markt voor het Amerikaanse bedrijf MJZ in Los Angeles. In die 20 jaar volgden alle belangrijke reclameprijzen en glorie voor commercials van onder meer Delta Lloyd, Centraal Beheer, Heineken, Canal Plus, Pepsi, Adidas, Nike, Volkswagen, PlayStation en Peugeot. In 2007 verhuisde hij naar LA en maakte daar zijn eerste Hollywood-film voor Universal, The Thing. In 2017 werd zijn commercial voor het automerk Kia verkozen tot beste reclame tijdens de Amerikaanse Superbowl.

 

Van Slag om de Schelde tot Stromboli

Levitate Film groeit exponentieel sinds de oprichting in 2018. Het Amsterdamse productiehuis voor film- en televisiefictie dat zich op de Nederlandse en internationale markt richt, sloot in 2018 een deal met streamingdienst Netflix dat de vijfvoudig bekroonde speelfilm de Slag om de Schelde in oktober dit jaar wereldwijd op hun streamingdienst uitbracht. Daarnaast produceerde Levitate Film in krap drie jaar tijd speelfilms als The Bay of Silence, Love in a Bottle en de korte film Colosseum. Speelfilm vier is in aantocht. Afgelopen maand werden de opnames voor Stromboli met actrice Elise Schaap in de hoofdrol, afgerond. Op stapel staan eveneens producties als de jeugdfilm Leeuwin, de speelfilm Mata Hari en een nieuw filmproject op stapel.

More news

All news
LOVE IN A BOTTLE wint Special Jury Award op het Alexandria Film Festival

20 dec 2021

OPNAMES STROMBOLI VAN START!

16 nov 2021

THE FORGOTTEN BATTLE wereldwijd #1 op Netflix!

20 okt 2021