Levitate verwerft filmrechten boek ‘Sywerts Miljoenen’

16 jun 2022

Levitate Film heeft rechten op de verfilming van het boek ‘Sywerts Miljoenen‘ van Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen, uitgegeven door Follow the Money, verworven. Het boek beschrijft tot in detail de meest besproken deal in coronatijd: de verkoop van miljoenen mondkapjes door Sywert van Lienden en zijn beide compagnons Bernd Damme en Camille van Gestel.

Tijdens de coronacrisis bestreden Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel met de hulp van een groep vrijwilligers en bedrijven als Randstad en Coolblue het mondkapjestekort in Nederland. Ze deden het ‘niet om het geld’, zeiden ze. In het geheim sloten de drie mannen echter een megadeal met de overheid waaraan ze 20 miljoen euro verdienden. Toen de waarheid aan het licht kwam, trok het drietal een rookgordijn op.

Aan de hand van gesprekken met insiders en talloze interne documenten leggen de auteurs in het boek genadeloos bloot hoe de meest besproken Nederlandse deal in coronatijd tot stand kwam.

Alain de Levita, CEO van Levitate Film: ‘In het decor van Nederland ten tijde van de corona crisis staat the rise and fall van Sywert van Lienden centraal. Een ongelofelijk verhaal dat roept om een verfilming. Een scherpe blik in de spiegel van ons land dat op vele fronten faalde en wat niet alleen het goede maar ook het slechtste in de mens naar boven bracht.’

Jan-Hein Strop, auteur: ‘Het creatieve plan van Levitate geeft ons het vertrouwen dat ons boek een geweldige verfilming gaat opleveren.’

More news

All news
LOVE IN A BOTTLE vanaf vandaag te zien op Disney+

15 apr 2022

VACATURE: UP & productieleiders

12 apr 2022

STROMBOLI: It’s a WRAP

14 jan 2022