Opnames jeugdfilm LEEUWIN deze week van start

26 jul 2022

Producenten Levitate Film en The Media Brothers starten deze week met de opnames van de nieuwe sportieve jeugdfilm LEEUWINover het 15-jarige voetbaltalent Rosi. De regie is in handen van Raymond Grimbergen die eerder de hitserie BRUGKLAS en de bijbehorende speelfilm BRUGKLAS: DE TIJD VAN M’N LEVEN maakte. Het scenario van LEEUWIN is geschreven door Jeroen Margry (DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN) en co-writer Bodil Matheeuwsen. Alyssa van Ommeren, die het in 2021 schopte tot de liveshows van The Voice of Holland, is gecast voor de hoofdrol. 

Synopsis:
Als de Surinaamse Rosi – een 15-jarig meisje met meer voetbaltalent dan zelfvertrouwen – naar Nederland moet verhuizen gaat niets meer vanzelf. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi lijkt uitkomst te bieden.

Andere rollen in de film worden gespeeld door Jay Karim-Jonker (zoon van Edwin Jonker en Nurlaila Karim), Sanguita Akkrum (NIEUW ZEER, VOETBALVROUWEN), Urvin Monte (MEISJE VAN PLEZIER, GTST), Apollonia Sterckx (THUIS), Manou Jue Cardoso (GAMEKEEPERS, BRUGKLAS, DE LUDWIGS), Yip Andjar (BRUGKLAS), Nora Dari (PANNA, WTFOCK), Soumaya Ahouaoui (MAROKAANSE BRUILOFT) en Cees Geel (FLIKKEN ROTTERDAM, SIMON).
 
LEEUWIN wordt geproduceerd door Levitate Film (DE SLAG OM DE SCHELDE, STROMBOLI) in coproductie met The Media Brothers (GEMEKKER, COMPLETE) en de NTR en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds. De productie zal uitgevoerd worden door Black Bee Productions (BERENKLAUW, DARE TO FLY). Distributeur September Film brengt LEEUWIN in het voorjaar van 2023 uit in de bioscoop.

More news

All news
Nominatie Zilveren Krulstaart

29 jun 2022

Levitate verwerft filmrechten boek ‘Sywerts Miljoenen’

16 jun 2022

LOVE IN A BOTTLE vanaf vandaag te zien op Disney+

15 apr 2022