2023

TV series

In production

Producent

Levitate Film

Financiering

EO

NPO

Nederlands Filmfonds Production Incentive

vfonds

Scenario

Roos Ouwehand

Paul Jan Nelissen

Naar het boek van

Hans Knoop

Coproducent

Caviar

Uit geen ander land in West-Europa zijn tijdens de jaren 1940-1945 zoveel Joden afgevoerd als uit Nederland. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom werkten de Nederlandse autoriteiten en de leden van de Joodse Raad zo netjes mee aan dit verschrikkelijke project, en hoe wist de Duitse bezetter de Nederlandse autoriteiten en de Nederlandse Joden zover te krijgen?

De vijfdelige historische dramaserie ‘De Joodse Raad’, vertelt het tragische oorlogsverhaal van een vader en een dochter die ieder vanuit hun eigen overtuiging proberen het juiste te doen, en daarbij steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Waar voorzitter van de Joodse Raad David Cohen tot het einde toe blijft meebewegen met de Duitse bezetter ‘om erger te voorkomen’, en daarmee onbedoeld meewerkt aan de efficiënte deportatie van meer dan 100.000 Joodse Nederlanders, kiest zijn dochter Virrie ervoor met gevaar voor eigen leven honderden Joodse kinderen te redden van die deportaties. Een verhaal over een vader en een dochter die elkaar steeds meer kwijtraken in een wereld die alleen nog maar verliezers kent.

More projects

All projects

In development

2023

TV series

Something Stupid

Released

Dec 2020

TV series

Kerstgezel.nl

Wanneer Noor voor de zoveelste keer net voor Kerst wordt gedumpt, besluit ze om van de nood een deugd te maken en samen met haar enige nog vrijgezelle vrienden Jan en Mikey een uitzendbureau voor kerstgezellen te starten.