Parool: Regisseur Paula van der Oest over Love in a Bottle: ‘In zo’n Facetimerelatie weet je nooit wat echt is’

19 mei 2021

Miles woont in Londen, Lucky in Amsterdam, en dan is er als extra handicap ook nog een lockdown. Love in a Bottle van regisseur Paula van der Oest laat zien hoe hun prille relatie zich ontwikkelt via beeldschermen.

Ze ontmoetten elkaar op het vliegveld van Milaan. Of nu ja, ontmoetten – een vluchtige botsing, in het voorbijgaan, zoals dat gaat in romantische films. Heel even raken de rolkoffertjes van Lucky en Miles verstrengeld, voordat zij op het vliegtuig naar Amsterdam stapt en hij op dat naar Londen. Paula van der Oests Love in a Bottle vat de meet-cute in een simpele animatie.

De volgende wet van de romantische film is dat er dan een obstakel moet zijn dat hun liefde in de weg staat. In Love in a Bottle is dat een obstakel waarmee ­inmiddels de hele wereld intiem bekend is: de covidlockdown. Lucky zit vast in haar Amsterdamse appartement, Miles komt zijn appartement in een groene buitenwijk van Londen niet uit. Elkaar opzoeken zit er voorlopig niet in, maar tijd om elkaar te spreken hebben de twee des te meer.

Voor Van der Oest is de lockdown echter vooral de achtergrond van de film, niet het onderwerp an sich. “Het is gewoon een liefdesverhaal: boy meets girl, de eerste ­momenten, de eerste ontdekkingen en ook de eerste ­teleurstellingen. Het feit dat ze niet bij elkaar zijn, hangt altijd in de lucht. Maar uiteindelijk is de spanning toch dat wat je jezelf altijd afvraagt bij een liefdesverhaal: zijn ze voor elkaar bestemd?”

Zo toont het luchtige Love in a Bottle de vroege stadia van een relatie die zich geheel via beeldschermen afspeelt. De film moet deze zomer in de bioscoop te zien zijn, maar gaat nu al digitaal in voorpremière via Kijk Ons, een initiatief dat meerdere keren per jaar ‘nieuwe, kleurrijke, eigenzinnige en dappere films van eigen bodem’ onder de aandacht brengt.

Lees verder op het Parool: https://www.parool.nl/kunst-media/regisseur-paula-van-der-oest-over-love-in-a-bottle-in-zo-n-facetimerelatie-weet-je-nooit-wat-echt-is~b91c486a/

More news

All news
Love in a Bottle krijgt exclusieve voorpremière

06 mei 2021

The Forgotten Battle will have its unique premiere in Vlissingen on Monday 14th of December. CineCity will be the first cinema in the Netherlands to screen the film in all theaters throughout the day.

10 dec 2020

De Slag om de Schelde de hele dag door vertoond op maandag 14 december in CineCity, Vlissingen.

10 dec 2020