Vliegtuig uit De Slag om de Schelde is voortaan te zien in oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels

04 dec 2020

Het Noord-Brabants oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels nam op Donderdag 3 december officieel het volledig op ware grootte nagebouwd oorlogsvliegtuig Airspeed Horsa Glider uit De Slag om de Schelde in ontvangst. Het film rekwisiet werd speciaal voor de opnames van de film ontworpen en gebouwd. In heel de wereld zijn er slechts drie replica’s van de Airspeed Horsa te vinden, waarvan er nu één in het Bests museum.

 

Het draaien van de scène inclusief de bouw van het vliegtuig kostte meer dan 1,2 miljoen euro. Hiermee staat de filmscène met de Horsa Glider bovenaan het rijtje met duurste scènes uit een Nederlandse speelfilm ooit.

De bouw van het film rekwisiet, het op ware grootte ontwikkelde oorlogsvliegtuig, startte begin juli 2019 in Vilvoorde (België). Op 4 november 2019 werd het vliegtuig getransporteerd naar het militair Domein van Brustem in Sint-Truiden. Deze locatie vormde op 22 november vorig jaar het opnamedecor voor enkele scènes uit de film.

More news

All news

It’s a wrap! Op 31 augustus was de laatste draaidag van de speelfilm Love in a Bottle. De release staat begin 2021 gepland.

25 nov 2020

Onze allereerste 4 delige Kerstserie Kerstgezel.nl is vanaf 10 december om 20.30 wekelijks te zien op NPO 1

25 nov 2020